Projekty Vernera Pantona dostępne w ofercie BoConcept

W ofercie BoConcept pojawiły się lampy projektu duńskiej legendy designu oraz współtwórcy futurystycznego stylu lat sześćdziesiątych, który powrócił do wnętrz po roku dwutysięcznym. Projekty Vernera Pantona, bo właśnie o nim mowa, trafiły już do sprzedaży w salonach BoConcept. W skład linii wchodzi pięć lamp Globe, Moon, Spiral oraz Onion w wersji wiszącej i stołowej.

Od lat, BoConcept współpracuje z cenionymi na całym świecie projektantami mebli i akcesoriów. Wśród nich, między innymi z Karimem Rashidem, którego magazyn Time ogłosił najbardziej znanym projektantem industrialnym w Ameryce, czy Oki Sato, który stoi za sukcesem kolekcji Fusion. Dla marki tworzy również Frans Schrofer, który odpowiada za projekt nowego fotela Athena.

Jak przyznaje Collection Director BoConcept - Claus Ditlevsen „Na wiele sposobów BoConcept oraz Verner Panton dzielą te same wartości tworząc duńskie meble i akcesoria dla klientów z całego świata. Jesteśmy bardzo dumni, że to właśnie w naszej ofercie pojawiły się projekty Pantona”.

Verner Panton ukończył studia architektoniczne na Królewskiej Duńskiej Akademii Sztuk Pięknych w Kopenhadze, po czym otworzył własną pracownię w 1995 roku. Bardzo szybko zyskał sławę głównie dzięki sprawnemu operowaniu formą i wykorzystaniu plastiku w projektowaniu mebli. Właśnie tym materiałem posługiwał się z mistrzowską precyzją, formułując wymyśle kształty. Verner jako pierwszy wyprodukował mebel składający się w pełni z plastiku. Najsłynniejszym dziełem Pantona jest krzesło „Stacking” zwane również pod nazwą „S chair”.

Verner Panton jest również autorem projektów lamp, które zyskały miano ikon. Najpopularniejsze modele są dostępne we wszystkich salonach BoConcept w Polsce i na świecie. Więcej informacji o produktach na stronie internetowej BoConcept.

Moon_m.jpg

Spiral_m.jpg

Globe_m.jpg

Onion_m.jpg

Wire_m.jpg

Onion_2_m.jpg

Moon_arnz_m.jpg

Moon_arn_m.jpg

Globe_aranz_m.jpg

Design Sale w salonach BoConcept

Początek roku to czas realizacji postanowień noworocznych i wysokich wyprzedaży. W salonach BoConcept w całej Polsce asortyment został już objęty zniżkami w wysokości od 15 do 50 procent. Wśród produktów które można kupić w okazyjnej cenie znajdują się m.in. wygodne sofy, fotele czy stoliki kawowe. Fani minimalistycznych wnętrz i dobrego designu mogą wcielić w życie postanowienia związane z metamorfozą wnętrz do 31 stycznia 2017 roku.