Informacja prasowa

65-lecie BoConcept

Historia BoConcept zaczęła się w 1952 roku… w tym roku marka świętuje 65 lat tworzenia duńskiego designu.

Historia BoConcept zaczęła się w 1952 roku w małym duńskim miasteczku Herning

Wysokiej jakości rzemieślnictwo w połączeniu z funkcjonalnością i prostotą okazały się być kluczem do sukcesu dla wielu firm z duńskiej branży meblowej w latach 50., w tym również dla BoConcept. Ten sukces otworzył drogę na arenę międzynarodową i niedługo po tym wizja dwóch duńskich stolarzy Jensena Ærthøja i Tage Mølholma zaczęła się urzeczywistniać – z małego zakładu meblarskiego z czasem powstaje globalna sieć składająca się z ponad 260 salonów w ponad 60 krajach na całym świecie.
Jensen Ærthøj i Tage Mølholm przed swoją fabryką mebli, Herning 1952 r.

Pierwszy salon BoConcept, Paryż 1993 r.

Cała magia powstaje w Danii, a kryją się za nią zarówno duńscy jak i międzynarodowi projektanci: Anders Norgaard, Oki Sato – nendo, Rene Hougaard – ARDE, Henrik Pedersen, Frans Schrofer, Karim Rashid, Morten Georgsen i Zespół Projektantów BoConcept. Wszyscy oni pochodzą z różnych środowisk, ale łączy ich jedna ta sama pasja, która narodziła się w 1952 roku – tworzenie pięknych, wyrafinowanych mebli spersonalizowanych pod potrzeby swoich klientów na całym świecie.

Świętując 65 lat tworzenia duńskiego designu

W tym roku BoConcept obchodzi 65 rocznicę tworzenia tradycyjnego duńskiego wzornictwa o nowoczesnym skandynawskim charakterze. Ale tej marki nie można nazwać starą! BoConcept wciąż wprowadza na rynek innowacyjne rozwiązania, w których dobry design zawsze idzie w parze z funkcjonalnością. A dzięki bezpłatnej usłudze projektowania wnętrz firma pomaga wszystkim swoim klientom spełnić ich wnętrzarskie marzenia.
Nowy katalog BoConcept 2018

Pierwszy katalog 1952

Na 60 urodziny BoConcept wydał książkę SIXTY - 60 lat wielkomiejskiego designu z Danii. Przeczytaj ją tutaj online.

Prezent od BoConcept dla wszystkich klientów!

Ten rok jest dla BoConcept wyjątkowy i firma zaprasza do wspólnego świętowania. Od 14 do 26 września każdy klient BoConcept otrzyma 20% rabatu na każdy zakup.
PR-1.png
Więcej informacji oraz wszystkie produkty na boconcept.com

Katalog_2018.jpg

System regalowy Comet_1970.png