BoConcept zmienia spojrzenie na systemy regałowe w swojej nowej wiosennej kampanii

Duński producent mebli BoConcept stara się zmienić sposób w jaki klienci patrzą na meble do przechowywania w swojej nowej kampanii „Znajdź swój system regałowy”.

BoConcept może pochwalić się bogatą kolekcją mebli do przechowywania, której autorem jest uznany duński projektant Morten Georgsen. W sezonie 2018 marka zmienia tradycyjne podejście i prezentuje możliwości swojej kolekcji w nowy, ciekawy sposób.

Wywiad z Mortenem Georgsenem - projektantem systemów regałowych BoConcept.

Znajdź swój system regałowy

Kampania opiera się na interaktywnym banerze online, na którym użytkownik znajdzie osiem różnych cech osobowości przedstawionych w formie krótkich przymiotników. Klikając daną cechę, użytkownik zostaje przeniesiony do wnętrza urządzonego w adekwatnym stylu.

Na tej stronie można dowiedzieć się więcej na temat wybranego motywu, zobaczyć więcej zdjęć oraz przeczytać kilka ciekawych informacji związanych z danym stylem życia. Kampania jest wspierana reklamami zewnętrznymi, w mediach społecznościowych, online i w witrynach sklepowych niemal 300 salonów na świecie.

„W przeszłości prezentowaliśmy nasze regały w konwencjonalny sposób, we wnętrzach urządzonych w skandynawskim stylu. Ale wraz ze zmianą podejścia Klientów, którzy coraz częściej eksperymentują zarówno ze swoimi regałami jak i przedmiotami, które będą na nich eksponować, chcieliśmy zmienić sposób w jaki my prezentujemy naszą kolekcję. Chcemy przypomnieć naszym Klientom, że daje ona mnóstwo możliwości personalizacji, dzięki którym każdy może wyrazić swój indywidualny styl i zaspokoić wszystkie potrzeby przechowywania.” Mówi Schmidt Hansen, Dyrektor ds. Marki w BoConcept.

Bogata oferta

Kampania obrazuje szerokie możliwości kolekcji do przechowywania BoConcept. Ten bogaty asortyment marki obejmuje wiele różnych systemów regałowych, półek na książki, wolnostojących szafek, modułów pod telewizor, bufetów i innych. Ponad 95% projektów produkowanych jest we własnej fabryce firmy w Danii. I niemal każdy produkt może być dostosowany pod kątem wielkości, materiału i konfiguracji. Meble do przechowywania zawsze były ważne dla BoConcept. Od chwili wyprodukowania pierwszego bufetu w 1952 roku.

„Kolekcja mebli do przechowywania to prawdopodobnie nasza najbardziej funkcjonalna grupa produktów. Oraz jedna z tych, które ciężko przedstawić w osobistej formie budzącej emocje. Wierzymy, że z tą kampanią uda nam się to osiągnąć. To dla nas coś nowego i nie możemy się doczekać jej wyników” dodaje Helle Schmidt Hansen.

Kampania rozpoczeła się w lutym 2018 roku, online oraz w niemal 300 salonach na całym świecie na ponad 60 rynkach na sześciu kontynentach.

Poznaj wyjątkowe systemy regałowe BoConcept

621250_10002.jpg

604946_10002.jpg

Morten Georgsen - projektant systemów regałowych BoConcept

„Znajdź swój system regałowy” to nowa kampania BoConcept promująca modułowość i wszechstronność tej serii produktów. Przy jej okazji firma przeprowadziła wywiad z jednym z ich projektantów, Mortenem Georgsenem.