Zakochaj się w katalogu BoConcept 2016

Najnowszy katalog BoConcept powstał, by dać czytelnikowi pretekst do chwili odprężenia i inspirację do zanurzenia się w świecie marki. Połączenie dopracowanej w każdym calu formy z wyjątkową treścią sprawiają, że katalog przygotowany przez ekspertów BoConcept jest jak najlepsze produkty marki – stylowy, jakościowy, funkcjonalny.

Nowy katalog BoConcept na 2016 rok to dużo więcej niż tylko estetyczne zdjęcia prezentujące wyjątkowe produkty. - To nasza odpowiedź na wyzwanie stworzenia papierowego katalogu w cyfrowym świecie. Chcieliśmy dać naszym wiecznie zabieganym i wciąż podłączonym do sieci klientom szansę na głębszy oddech. Dajemy im możliwość zanurzenia się w świecie BoConcept i znalezienia inspiracji do urządzenia własnych domów. – mówi Visual Manager BoConcept Jette Christensen. Pełen pięknych zdjęć i inspirujących wskazówek katalog zachwyca treścią i formą. Każda strona została starannie przemyślana i dopracowana. Stworzony w ten sposób katalog pozwala czytelnikowi na odkrycie całego spektrum możliwości, jakie daje BoConcept.
    Aby przekonać się o wyjątkowości Katalogu 2016, wystarczy rzut oka na okładkę. Znalazły się na niej dwie duńskie ikony – aktor Mads Mikkelsen, znany polskim widzom między innymi z kultowego serialu „Hannibal” oraz stylowy fotel Imola. Obecność gwiazdy duńskiego kina na okładce nie jest kwestią przypadku. Mikkelsen zagrał w dwóch wyprodukowanych przez BoConcept filmach, które już odniosły wielki sukces – THE CALL oraz THE GUEST. W Katalogu 2016 można obejrzeć ekskluzywne, zakulisowe zdjęcia z planu obu produkcji.
    Jednak to nie wszystko, co BoConcept przygotował dla swoich klientów. W najnowszym katalogu szczególne miejsce zostało zarezerwowane dla 5 ikon odzwierciedlających charakter marki. Sofa Mezzo, stół Milano, krzesło Adelaide, fotel Imola oraz biurko Cupertino - każdy z tych przedmiotów osiągnął w świecie designu status projektu kultowego.
    Eksperci BoConcept przygotowali również 16-stronnicową specjalną część katalogu, w której dzielą się praktycznymi wskazówkami na temat aranżowania własnej przestrzeni. Oprócz przydatnych porad i aktualnych podpowiedzi, znalazły się tam zdjęcia wyjątkowych mieszkań zaprojektowanych przy współpracy z dekoratorami marki. To doskonała okazja, żeby zobaczyć, jak wyglądają meble BoConcept w rzeczywistych przestrzeniach.
    W nowym katalogu nie mogło oczywiście zabraknąć premier. BoConcept po raz pierwszy prezentuje sofę Monaco, kolejnych członków rodziny krzeseł Adelaide, odświeżone wcielenie sofy Osaka, kolekcję mebli ogrodowych oraz kolekcję wspaniałych akcesoriów i dodatków.
    W katalogu znalazła się również część dotycząca przechowywania, która pokazuje, że meble BoConcept to nie tylko estetyka ale i funkcjonalność. Regały, szafki i komody zostały pokazane tak, by zainspirować czytelnika i pokazać praktyczne sposoby przechowywania rzeczy.
    Lektura katalogu BoConcept 2016 to doskonały przepis na chwilowe oderwanie się od pędzącej na złamanie karku codzienności. Piękne zdjęcia i materiały przygotowane przez ekspertów marki powinny zainteresować każdego, komu nieobce są wartości wyznawane przez BoConcept - piękno, jakość i funkcjonalność.

Katalog BoConcept ma swoją międzynarodową premierę 1 września. Można otrzymać go bezpłatnie w salonach marki lub obejrzeć oraz zamówić na stronie internetowej boconcept.pl .

Kontakt dla mediów:
Maja Głowacka
albo/albo
m.glowacka@alboalbo.com

Ola Betley
albo/albo
a.betley@alboalbo.com

Cupertino_desk.jpg

Silhouettes_photo_art.jpg

Living_kitchen_roll_holder.jpg

Lugano_wall1.jpg

Lugano_wall.jpg

MMTheCallCatalog2016.jpg

Adelaide_chair.jpg

Cover2016.jpg

Sofa Monaco - Frans Schrofer projektuje dla  BoConcept

Jeśli szukasz czegoś, co przykuwa wzrok i daje ogromny komort; czegoś, co można dostosować do własnych potrzeb; czegoś, co przełamuje schematyczną geometrię, możesz to mieć dzięki nowej sofie Monaco od BoConcept. Stworzona we współpracy z uznanym holenderskim projektantem Fransem Schroferem sofa to idealne dopełnienie każdego nowoczesnego wnętrza.