Poznaj design z BoConcept!

Po wakacyjnym odpoczynku czas otworzyć się na nowe, bardziej naukowe doznania i poszerzać horyzonty. Duńska marka BoConcept zaprasza na wyjątkowe wykłady na temat designu, których gościem specjalnym będzie Zuzanna Skalska – ekspert w dziedzinie trendów i wzornictwa.

W październiku projekt BoConcept zagości w pięciu polskich miastach. Gdynia, Warszawa, Wrocław, Katowice oraz Kraków – to tu, w wybranych dniach, będzie możliwość wzięcia udziału w wyjątkowych wykładach pod hasłem DESIGN NA ŚNIADANIE/DESIGN OBLICZA I ODMIANY. Głównym tematem całego cyklu spotkań jest świadomość zmian. Prezentacja nie będzie dotyczyć luksusowej mody, czasopism wnętrzarskich czy sezonowych butów i torebek, lecz ogólnego pojęcia „świadomości zmian”.

Gościem specjalnym zaproszonym przez BoConcept będzie jedna z najbardziej wpływowych kobiet w polskim designie – Zuzanna Skalska. Z urodzenia Warszawianka, która od ponad 20 lat mieszka w Holandii jest pomysłodawcą i współzałożycielem School of Form w Poznaniu. Obecnie, zajmuje się własną marką 360 Inspiration i wykłada na uczelniach wyższych w Holandii, Polsce czy Nowym Jorku. Jest ekspertem ds. trendów we wzornictwie, kierunków rozwoju, strategii i innowacji biznesu.

Fot. Materiały prasowe

Autorka cenionych raportów o trendach, poprzez bogato i barwnie zilustrowany wykład, chce poruszyć i pobudzić wyobraźnię odbiorców. Swoim wystąpieniem Skalska pragnie zainspirować publiczność pokazując serię najnowszych trendów wzornictwa z różnych branż, które to kształtują, pobudzają i żywią kreatywne myśli. Prezentacje ekspertki dotyczyć będą spekulatywnej wizji niedalekiej przyszłości. BoConcept zaprasza!

Terminy spotkań w poszczególnych miastach:

9 października – Gdynia, spotkanie zamknięte
12 października – Warszawa, godz. 10:00
27 października – Wrocław, godz. 19:00
28 października – Katowice, godz. 9:00
29 października – Kraków, godz. 9:00

EVENT FB

CoverFB_v3_851x315_odmiany.png

Zuzanna_Skalska.jpg

BoConcept Design Icons

Czym jest ikona? Co sprawia, że niektóre przedmioty uważane są za wzory do naśladowania? Kiedy mebel wykracza poza ramy codzienności i staje się czymś naprawdę wyjątkowym? Gdy zdobywa aprobatę wymagających klientów, mogących wybierać z niemal nieskończonej palety możliwości - tak jak to miało miejsce w przypadku BoConcept Design Icons. Produkty te - w tym krzesła Adelaide i Imola, sofa Mezzo, stół Milano oraz biurko Cupertino - to doskonałe przykłady kilkudziesięcioletniego zaangażowania marki BoConcept w design, jakość i funkcjonalność. To światowe bestsellery, sprawdzeni na rynku bohaterowie, przedmioty o udokumentowanej historii zdobienia nowoczesnych mieszkań. Te stanowiące kwintesencję umeblowania przedmioty są czymś więcej niż tylko przykładem świetnego designu - są BoConcept Design Icons.