BoConcept wspiera Fundację Ronalda McDonalda

Polska sieć Franczyzowa BoConcept wspiera Fundację Rolanda McDonalda, która otworzyła pierwszy w Polsce Dom dedykowany rodzicom i opiekunom dzieci przebywających na Oddziale Onkologii i Hematologii Uniwersyteckiego Szpitala Dziecięcego w Prokocimiu. Franczyzobiorcy duńskiej marki przeznaczyli na ten cel funkcjonalne meble, które tworzą namiastkę domowego zacisza w przyszpitalnym obiekcie mieszkalnym. Oficjalne otwarcie placówki odbyło się 14 października 2015r., a już 5 listopada wprowadzili się pierwsi lokatorzy.

Nocleg który spędza sen z powiek
Fundacja Ronalda McDonalda i jej partnerzy zwrócili szczególną uwagę na problem, który dotyka rodziców i opiekunów dzieci przebywających dłuższy czas w szpitalach. Z myślą o tej grupie w pobliżu wspomnianej placówki medycznej powstał Dom Ronalda McDonalda, składający się z 20 komfortowych apartamentów, sal zabaw i miejsc przeznaczonych do wypoczynku lub pracy. Obierając za cel stworzenie namiastki domowego zacisza dla najbardziej potrzebujących, Fundacja wybudowała i wyposażyła dom w którym bliscy będą mogli bezpłatnie zamieszkać na czas pobytu dziecka w szpitalu. BoConcept umeblował pomieszczenia w wysokiej jakości łóżka, funkcjonalne pufy, fotele i inne elementy nadające mu domowego charakteru. Jarosław Lehwark z firmy Design Soul Sp. z o.o - właściciela dwóch salonów BoConcept w Warszawie, powiedział: Wszyscy w BoConcept jesteśmy niezmiernie dumni i zadowoleni ze współpracy i wyboru produktów, które zostały wykorzystane w Domu Ronalda McDonalda w Prokocimiu. Gwarantują one, że mieszkańcy domu będą korzystali z najlepszych jakościowo produktów, które pozwolą im poczuć się jak we własnym domu. Jednocześnie spełniają one rygorystyczne warunki zastosowań komercyjnych z czym BoConcept do tej pory nie było kojarzone. Funkcjonalność wybranych produktów, jak np. rozkładanych pufów Xtra pozwala na optymalne wykorzystanie przestrzeni w pokojach, oraz zapewnienie odpowiedniej ilości miejsc do spania. Tkaniny które zostały użyte na wezgłowiach łóżek, oraz jako pokrowce do pufów są także nie przypadkowe. Tkanina została wykonana w technologii AquaClean, która gwarantuje świetne właściwości i wytrzymałość. Ponadto technologia ta pomaga w bardzo łatwy sposób usuwać większość zabrudzeń i utrzymać produkty w czystości. Mamy nadzieję że nasze produkty będę dobrze służyły mieszkańcom domu, a dzięki nim poczują się oni choć trochę komfortowo w tych tak trudnych dla nich chwilach.

Dla ciała i ducha
Odpowiednio zaaranżowane wnętrza pozwalają zniwelować zmęczenie fizyczne i psychiczne. Dobór kolorystyki ścian oraz mebli, oparty o barwy neutralne tj. biel i szarość pomaga oczyścić umysł, dając uczucie spokoju. Tą zasadą kierowało się BoConcept mając na uwadze sytuację rodzinną osób, które zamieszkają w Domu Fundacji. Połączenie wysokiej jakości materiałów z funkcjonalnością i kolorystyką mebli pozwala zachować spokój jaki daje domowe ognisko.

Mali_muzycy_zwiedzaj__Dom.jpg

448C2879.JPG

Sylwia_Bednarczyk_z_Ecolab_tego_dnia_w_roli_przewodniczki.jpg

Zapraszamy_do__rodka.jpg

Zesp___Szpitala_w_czasie_zwiedzania.jpg

448C2885.JPG

Design Black Friday w BoConcept

Czas otworzyć przedświąteczny sezon zakupowy. Już 27 listopada wraz z Black Friday rozpocznie się weekend zniżek w BoConcept. Klienci duńskiej marki będą mogli skorzystać ze specjalnie dla nich przygotowanych rabatów, które obejmą wszystkie salony sprzedaży w całej Polsce.