Ikona BoConcept w wydaniu ogrodowym – minimalistyczna kolekcja Adelaide

Henrik Pedersen – jeden z projektantów marki BoConcept, który stoi za sukcesem ikony Adelaide przygotował również kolekcję mebli ogrodowych. W ten sposób producent udowadnia, że meble które doskonale sprawdzają się w minimalistycznych wnętrzu można również wykorzystać na przestronnych tarasach i ogrodach. W skład serii ogrodowej wchodzi przede wszystkich kultowe krzesło Adeliade, stół jadalniany oraz dwa stoliki kawowe. Każdy z elementów kolekcji został zaprojektowany z myślą o użytku wewnętrznym i zewnętrznym.

Kolekcja Adelaide zwraca uwagę klientów nie tylko minimalistycznym designem i funkcjonalnością, ale przede wszystkim jakością wykonania. BoConcept wychodząc na przeciw oczekiwaniom klientów wprowadził na rynek kolekcję mebli, które dedykowane są do użytku zewnętrznego oraz wewnętrznego. Aranżując taras bądź ogród klienci mają możliwość konsekwentnego przeniesienia wystroju wnętrza również na zewnątrz. Bazując na ikonie Adelaide, Henrik Pedersen zaprojektował całą kolekcję, która spodoba się miłośnikom praktycznych rozwiązań.

Seria składa się krzeseł, stołu jadalnianego oraz dwóch stolików kawowych. Każdy z elementów został wykonany z najwyższej jakości materiałów, czego przykładem jest wykorzystanie drzewa eukaliptusowego pod postacią nóg do krzeseł oraz stolików.

Krzesło Adelaide dostępne jest w trzech wariantach kolorystycznych oraz w wersji z podłokietnikami lub bez. Kolekcję uzupełniają stoliki kawowe o różnych wysokościach w kolorze białym. Na przestronnych tarasach świetnie sprawdzi się sześcioosobowy stół jadalniany w szarym kolorze, który idealnie współgra z białymi krzesłami.

22559_10000m.jpg

22558_10000m.jpg

22464_10000m.jpg

22553_10000m.jpg

22289_10000m.jpg

26015_10000m.jpg

26027_10000m.jpg

22557_10000m.jpg

22760_10000m.jpg

26029_10000m.jpg

22490_10000m.jpg

22300_10000m___kopia.jpg

26032_10000m.jpg

Paweł Grobelny prelegentem podczas kolejnego spotkania „Design na śniadanie” w BoConcept

24 maja w warszawskiej Domotece odbyło się kolejne z cyklicznych spotkań „Design na śniadanie” organizowanych przez BoConcept. Tym razem duńska marka zaprosiła na warsztaty Pawła Grobelnego, który poprowadził wykład o tematyce „Designu dla przestrzeni publicznej”.